Home Lajme Refuzoi ftesën, Specialja e paralajmëron për arrestim veteranin e UÇK-së

Refuzoi ftesën, Specialja e paralajmëron për arrestim veteranin e UÇK-së

by rks2008

Gati shtatë muaj kanë kaluar që prej se ish-ushtari i UÇK-së, Faik Zogaj, do të duhej të paraqitej për intervistim nga prokurorët e Speciales.

Këta të fundit, e kishin thirrur Zogajn të intervistohej më 21 mars të këtij viti. Kësaj ftese, Zogaj nuk i ishte përgjigjur, nën deklarimin se nuk e njeh këtë institucion.

Pavarësisht problemeve shëndetësore dhe trajtimit që po i duhet ta marrë, Specialja tani po e paralajmëron Zogajn se mund të arrestohet nëse nuk paraqitet për intervistim.

Kjo e fundit me anë të një ftese tjetër, e ka paralajmëruar Zogajn se nëse nuk paraqitet deri më 29 tetor për intervistim, atëherë mund të arrestohet.

Duke folur për lajmi.net, Zogaj tregon se e ka të pamundur të paraqitet për intervistim në Hagë, për shkak se është duke u trajtuar me terapi për p lagën që ka marrë gjatë luftës në këmbë, si dhe për boshtin kurrizor.

“Ftesën e dytë nga Specialja e kam marrë para 10 dite. Ftesa ka qenë me vërejtje për shkak se s’jam përgjigjur në të parën. Ata kanë paralajmëruar për arrestim, mirëpo unë kam bërë ankesë sërish, sepse jam duke u trajtuar dhe shëruar nga mjeku për boshtin kurrizor. Op erimin në këmbë s’kam mund ta bëj ende për shkak të koronavirusit”, tregon Zogaj.

E përveç dy arsyeve të lartpërmendura, Zogaj thotë se nuk paraqitet tek zyra e Prokurorit të Specializuar për shkak se nuk e njeh këtë gjykatë.

“Arsyeja numër tre është se unë nuk e njoh këtë gjykatë”, thotë ai.

Zogajt në shkurt të këtij viti, i kishte ardhur një ftesë për t’u paraqitur për intervistim në Prokurorinë Speciale të Hagë një muaj më vonë, më 21 mars. Të njëjtën, Zogaj e kishte refuzuar duke thënë se nuk e njeh Gjykatën Speciale, dhe se ftesës nuk i përgjigjet deri sa të d ënohen k riminelët serbë që kryen g jenocid në Kosovë.

Policia e Speciales e cila tanimë është stacionuar në Kosovë, bashkë me atë të EULEX-it veç se kanë nisur arrestimet e para.

I pari që përfundoi nën pranga është ish-ushtari i UÇK-së, Salih Mustafa të cilit iu konfirmua aktakuza.

Pas tij, u arrestuan edhe kryetari dhe nënkryetari i OVL UÇK-së, Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj, mirëpo jo nën akuzat për k rime lufte.

Ndaj të dyve brenda 30 ditësh pritet të dorëzohet një aktakuzë në gjykatë, e cila ka të bëj me akuzat dhe pretendimet e prokurorisë për pengim të drejtësisë dhe frikësim të dëshmitarëve.

0 comment

You may also like

Leave a Comment