Home Lajme Ushtria e Kosovës dërgon kadet në Akademinë e Forcave Ajrore të SHBA-së

Ushtria e Kosovës dërgon kadet në Akademinë e Forcave Ajrore të SHBA-së

by rks2008

Forca e Sigurisë së Kosovës që nga themelimi i saj për herë të parë, do të dërgojë kadet për t’u shkolluar në Akademinë e Forcave Ajrore të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Kadeti te përzgjedur Sipas FSK-së, dërgimi i tij në këtë akademi prestigjioze është pasqyrim i bashkëpunimit të ngushtë në mes të SHBA-ve dhe shtetit të Republikës së Kosovës.

“Shtetet e Bashkuara të Amerikës, si partner strategjik i FSK-së, në vazhdimësi ofrojnë mbështetje në ngritjen e kapaciteteve të FSK-së.

Të gjitha testimet si dhe nominimet e kandidatëve, janë bërë në kuadër të bashkëpunimit në mes të Ambasadës Amerikane në Kosovë dhe Forcës së Sigurisë së Kosovës. Kandidatët ju kanë nënshtruar testeve rigoroze, duke filluar nga Testi i Inteligjencës, Testi i gjuhës angleze ECL, Testi SAT si dhe Testi Fizik”, thuhet në komunikatë.

është përzgjedhur nga Akademia e Forcave Ajrore të SHBA-ve për shkollim në kuadër të gjeneratës 2024.

0 comment

You may also like

Leave a Comment