Home Lajme MTI-ja pagoi mbi 15 mijë euro për dy dreka zyrtare

MTI-ja pagoi mbi 15 mijë euro për dy dreka zyrtare

by rks2008

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë ka paguar 15 mijë e 967 euro për dy dreka zyrtare përmes procedurave të prokurimit.

Zyra Kombëtare e Auditimit, në raportin vjetor për 2019-n për këtë ministri, thotë se dy pagesa për dreka zyrtare në vlerë prej 9,200€ dhe 6,767€ ishin procesuar përmes modulit të blerjeve edhe pse këto shërbime janë të përjashtuara nga procedurat e prokurimit.

Sipas Auditorit, pagesat ishin realizuar pa dëshmi të nevojshme lidhur me aktivitetin, si agjenda, lista e pjesëmarrësve dhe dëshmi të tjera të cilat arsyetojnë mjetet e shpenzuara.

“Ndërkohë që, edhe pse këto shpenzime janë të përjashtuara nga prokurimi publik, ato janë procesuar përmes modulit të blerjeve (përmes prokurimit)”, thuhet në raport.

Për më tepër, sipas ZKA-së, njëra nga pagesat edhe pse përmbante pjesën më të madhe të shpenzimit për nevoja të akomodimit, ishte kategorizuar si drekë zyrtare.

“Zyrtarët përgjegjës për procesimin e pagesave të tilla nuk kanë ofruar ndonjë përgjigje të bazuar. Kjo është një praktikë e cila është ndjekur nga ministria për shpenzime të tilla”, thekson Auditori.

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë aktualisht udhëhiqet nga ministri Vesel Krasniqi , i cili vjen nga radhët e Nismës Socialdemokrate.

MTI-ja në Qeverinë Haradinaj 2017-2020 është drejtuar nga Endrit Shala, po ashtu nga Nisma, ndërkaq në Qeverinë Kurti, për 50 ditë, ky dikaster është udhëhequr nga Rozeta Hajdari e cila ishte përcaktuar nga Lëvizja Vetëvendosje.

0 comment

You may also like

Leave a Comment