Home Fokus Qytetarët kërkojnë kthimin e nxënësve në shkolla, kundërshtojnë mbajtjen e mësimit “online”

Qytetarët kërkojnë kthimin e nxënësve në shkolla, kundërshtojnë mbajtjen e mësimit “online”

by rks2008

Edhe pse kanë mbetur vetëm 1 javë për fillimin e vitit shkollor, MASh nuk ka vendosur ende se si do të mbahet ky proces.

Qytetarët po vlerësojnë se më 1 shtator fëmijët duhet të kthehen në bankat shkollore, derisa kundërshtojnë vazhdimin e mbajtjen së mësimit “online”.

Ata madje thonë se fillimi i procesit mësimor duhet të realizohet me kapacitete të plota, pa orar të shkurtuar.

Qytetari Dilaver Kryeziu, thotë se pavarësisht situatës së krijuar me Covid-19, fëmijët duhet të fillojnë procesin mësimor.

Sipas tij vetëm në ketë mënyrë do të ketë arsimim të mirëfilltë.

“Gjithsesi duhet me u kthye në qoftë se doni me pas tamam një arsimim me dinjitet, një arsimim që na takon neve e sidomos fëmijëve”, thotë ai.

Qytetari tjetër, Naim Bytyqi, kthimin e nxënësve në bankat shkollore e sheh si zgjidhje adekuate. Derisa theksoi se fillimi i procesit mësimor duhet të bëhet ma kapacitete të plota, pa orar të shkurtuar.

Mendim të njëjtë ndan edhe Rifat Ejupi, i cili pretendon se fëmijët kanë imunitet të mjaftueshëm dhe se nuk janë të rrezikuar nga virusi.

0 comment

You may also like

Leave a Comment