Home e gjelbert Cilat shtete në Evropë i kanë veturat, furgonat dhe autobusët më të rinj dhe cilat më të vjetër?

Cilat shtete në Evropë i kanë veturat, furgonat dhe autobusët më të rinj dhe cilat më të vjetër?

by rks2008

Mosha mesatare e automjeteve rrugore po rritet.

Mosha mesatare e automjeteve në Evropë është 10.8 vjet për veturat, 10.9 vjet për furgonë, 12.4 vjet për kamionë dhe 11.4 vjet për autobusë, transmeton Telegrafi.

Mosha e automjeteve ndryshon nga një vend në tjetrin, dhe ndryshimet midis vendeve individuale janë të mëdha.

Evropa Lindore mban pronësinë e automjetit më moshën mesatare më të madhe. Sigurisht, kjo nuk ka asnjë lidhje me zakonet, por lidhet drejtpërdrejt me pasurinë e shoqërisë.

Më e mira dhe më e keqja

Ky studim gjithashtu përfshiu edhe Mbretërinë e Bashkuar, dhe rezultatet janë si më poshtë. Automjetet më të reja janë në Austri, Luksemburg dhe në Mbretërinë e Bashkuar.

Austria duhet të vlerësohet veçanërisht këtu, jo për shkak të moshës mesatare të makinave të pasagjerëve prej 8.2 vjet, por për shkak të moshës mesatare të kamionëve vetëm 4 vjeç dhe autobusëve prej 5.3 vjet.

Për shembull, kamionët në Greqi janë mesatarisht 20.9 vjeç, dhe autobusët sa 20.4 vjet.

0 comment

You may also like

Leave a Comment