Home Kosovë ShSKUK-ja bleu oksigjen nga Serbia në vlerë 300 mijë euro

ShSKUK-ja bleu oksigjen nga Serbia në vlerë 300 mijë euro

by rks2008

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) dhe në spitalet e përgjithshme  sot më 17 gusht janë duke u trajtuar 441 pacientë të infektuar me COVID-19.

Sipas njoftimit të QKUK-së, 372 prej tyre janë në oksigjeno-terapi dhe 40 në gjendje të rëndë.

Në anën tjetër, Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës (ShSKUK) më 24 korrik 2020 ka nënshkruar kontratë me kompaninë ‘Medica’ për furnizim me oksigjen në vlerë prej 307,530 eurove.

Data e hapjes së tenderëve ishte më 21 korrik.

Kontrata me titull ‘Oxygen – Inhalim – Per perdorim ne menaxhimin e Hipoksisë’ ishte e negociuar dhe në tender ka marrë pjesë vetëm një kompani.

Sipas kontratës së nënshkruar, origjina e oksigjenit është nga Serbia.

Po ashtu, sipas kontratës, çmimi për litër ishte 2 euro, ndërsa sasia është 153 mijë litra.

KALLXO.com kishte raportuar edhe më herët për blerjet e oksigjenit nga ShSKUK-ja.

Në mars të këtij viti, ky institucion kishte blerë 160 mijë litra oksigjen po ashtu me origjinë nga Serbia dhe me çmim dyfish më shumë nga sa e kishte planifikuar. Vlera e parashikuar për këtë tender ishte 184,257,68 euro, ndërsa ShSKUK-ja kishte lidhur kontratë me ‘Medica’, në vlerë prej 320,857,86 euro.

Një tjetër tender Shërbimi Spitalor kishte nënshkruar për oksigjen.

Në korrik të këtij viti, ShSKUK-ja ka blerë 835,026 litra oksigjen me origjinë nga Italia dhe Maqedonia.

Kontrata me kompaninë ‘Medical Group’ në vlerë prej 1 milion e 277 mijë e 743 euro ishte nënshkruar më 6 maj të këtij viti, pas një procedure të hapur të prokurimit.

0 comment

You may also like

Leave a Comment