Home Kosovë Hoti kërkon pezullimin e punimeve në rrugën Deçan-Plavë

Hoti kërkon pezullimin e punimeve në rrugën Deçan-Plavë

by rks2008

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka kërkuar që të pezullohen punimet në rrugën R108, e cila, në një pjesë të saj, e prek zonën e veçantë të mbrojtur të Manastirit të Deçanit.

Hoti vlerëson rëndësinë jetike që ka kjo rrugë për qytetarët e kësaj ane.

Ai tha se përtej saj, megjithatë duhet respektuar legjislacioni në fuqi i miratuar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, si dhe vendimi i Gjykatës Kushtetuese të Kosovës.

“Duke e ditur ndikimin e drejtpërdrejtë të kësaj rruge në ekonominë dhe në cilësinë e jetës së banorëve të Komunës së Deçanit, kryeministri Hoti e mbështet shqyrtimin e të gjitha mundësive ligjore dhe praktike në terren për ta kompletuar këtë rrugë që e lidh Republikën e Kosovës me Republikën e Malit të Zi”, njofton Qeveria e Kosovës përcjell Klan Kosova.

I pari i ekzekutivit rithekson përkushtimin e plotë të Qeverisë dhe të popullit të Kosovës për t’i ruajtur dhe për t’i respektuar objektet sakrale si një vlerë e përbashkët e trashëgimisë së pasur shpirtërore të Republikës së Kosovës.

0 comment

You may also like

Leave a Comment