Home Lajme A po kërkon Gjermania punëtorë edhe gjatë krizës? Flet gazetari i Deutsche Welle (VIDEO)

A po kërkon Gjermania punëtorë edhe gjatë krizës? Flet gazetari i Deutsche Welle (VIDEO)

by rks2008

Një numër i madh i njerëzve nga vendet e Ballkanit po presin për një vizë pune në Gjermani.

Vetëm pak ditë para shfaqjes së rasteve të para të COVID-19 në Evropë, në shtetin gjerman ka hyrë në fuqi për fuqinë e kualifikuar punëtore në Gjermani.

Ai do duhej t’ua lehtësonte qytetarëve nga vendet e treta jashtë Bashkimit Evropian ardhjen me punë në Gjermani.

Shumë nga Kosova dhe Shqipëria, por edhe vendet e tjera kishin shpresa të mëdha për ta fituar një vend punë në Gjermani.

Sipas këtij ligji çdokush që kishte një zanat që ishte i kualifikuar në atë drejtim, dhe që njihte një nivel të caktuar të gjuhës gjermane, kishte mundësinë ta provonte fatin.

Por, se a e ka ndryshuar kërkesën për punëtorë kjo gjendje me pandeminë?

Detaje jep gazetari i Deutsche Welle, Bahri Cani.

0 comment

You may also like

Leave a Comment