Ballina Lajme Njoftim për bashkatdhetarët në diasporë që marrin rrugën drejt Kosovës

Njoftim për bashkatdhetarët në diasporë që marrin rrugën drejt Kosovës

Nga Republika online

Dje qeveria shfuqizoi vendimin për mbylljen e kufijve, tani më janë hapur të gjitha pikat kufitare në Kosovë. Ata që vijnë nga jashtë dhe nuk e kanë kryer testin në afat kohor jo më shumë se 4 ditë, detyrohen të vetizolohen për shtatë ditë. Pas një jave të hapen kufijtë ajrorë, shkruan albinfo.ch.

Së fundi, Qeveria e Republikës së Kosovës shfuqizoi pikën 4 të vendimit të Qeverisë Nr. 01/09 të dates 12.03.2020 me të cilën janë mbyllur kufijtë tokësor të Kosovës. Ndërkohë me vendimin e Qeverisë Nr. 02/38 të dates 21.05.2020 morri vendim si më poshtë:

5.Hapen kufijtë tokësor në Pikë Kalimet Kufitare si në vijim: Merdarë, Vërmicë, Kullë, Hani i Elezit, Jarinje dhe Dheu i Bardhë.

6.Të gjithë personat që hyjnë në Republikën e Kosovës obligohen t’i nënshtrohen kontrolleve të ekipeve mjekësore të #QKMF-ve (Qendrave Kryesore të Mjekësisë Familjare) në Pikat e Kalimeve Kufitare dhe t’i zbatojnë masat e mbrojtjes kundër #COVID19.

6.1. Të gjithë personat që hyjnë në territorin e #RKS-së dhe posedojnë rezultate negative për testin #COVID19 RT PCR (Jo më të vjetër se katër ditë)) nuk i nënshtrohen procedurave të vetë-izolimit;

6.2. Ata që nuk kanë testin sipas pikës 6.1. detyrohen të vetë-izolohen për 7 ditë.

6.3. Qytetarët që manifestojnë shenja klinike udhëzohen nga profesionistët shëndetësor në Pikat e Kalimit Kufitar;

6.4. Deri me datë, 20.06.2020 do të bëhet vlerësimi i situatës epidemiologjike dhe me këtë do reflektohen masat e reja lidhur me Pikat Kufitare dhe hyrjen e qytetarëve në Republikën e Kosovës.

Mos i humb

Leni koment